Amanda

Amanda

Amanda er utdannet skuespiller ved Høyskolen Kristiania, avd. Westerdals, og har medvirket som skuespiller i ulike små og store roller i både teateroppsetninger og foran kamera.

Hun har spilt blant annet i Hedda Gabler, Helligtrekongersaften.

Andre kjente stykker hun har vært med i er Ødipus Rex og i En midtsommernattsdrøm, samt spilt hovedrollen i ulike filmprosjekt som Rådvill (Skivik, 2020), NAKNE BEN (Ligeti, 2021), Månesøstre (Ørstavik, 2022) og FORSØK (Rødsten, 2022).

Som avslutning på Bachelorgraden i Skuespill, skrev, regisserte og fremførte hun monolog-forestillingen «FØNIKS», som ble satt sammen av egenkomponert musikk og digitale virkemidler i et scenisk uttrykk.

I 2020 fikk hun Grong Sparebanks Rakettstipend og Lierne Kulturstipend for å videreutvikle stykket.

Og i 2022 fikk hun Drømmestipendet som er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd for sine kunstneriske prosjekter.

I  2015 spilte hun hovedrollen i storproduksjonen "Somebody to Love" ved Inderøy videregående skole. Samme år ble hun også plukket ut til å være med på "Unge Dramatikere" ved Trøndelag Teater hvor teksten hennes ble fremført av teatrets skuespillere.

Voiceover

Amanda ​gjør også Voiceover og har blant annet vært med som lydkulisse i utstillingen "Red Winter" på Levanger Torg av Vladan Jeremic og Rena rädle

Showreel

https://www.youtube.com/watch?v=qFkAtATKuXM

Galleri

Video