Kaitesi Erzgaard

Kaitesi Erzgaard

Kaitesi Ertzgaard er 21 år og kommer fra Oslo. Hun er oppvokst på flerkulturelle Holmlia, og begynte allerede i 10-årsalderen med friidrett. Idag, 11 år senere, er hun og hennes søster Lakeri Ertzgaard i norgestoppen innen sprint med far som trener.

De plasserer seg som nummer 1 og 2 for juniorer i Norge på 400m, og er regjerende norgesmestere i stafett.

Hverdagen fylles fra mandag morgen til lørdag formiddag med utallige timer med trening. Det er en givende og utfordrende hverdag som har vist seg å gi resultater. Kaitesi er regjerende Nordisk Juniormester på 400m, Juniornorgesmester på 400m hekk, U23 EM deltager på 200m og 400m hekk, samt 4x100m stafett, og U20EM deltager på 100m, 200m og 4x100m i Junior-EM, for å nevne noe.

Mellom slagene går tiden til studier. Hun studerer Utviklingsstudier ved Universitetet i Oslo og fordyper seg i statsvitenskap med fokus på internasjonale forhold.

Et studie som hun beskriver som krevende, men berikende både akademisk og personlig. Hennes hverdag virker nok monoton for mange. For henne er den imidlertid alt annet enn det. Trening og akademia gir henne en enorm lykke, en rekke erfaringer, mulighet til selvutvikling og har lært henne å sikte høyt, noe hun tror få er heldige å få oppleve i så ung alder.

Galleri

Video