Harald

Harald

Harald er Norges desidert mest produktive statist og har deltatt på en rekke TV-produksjoner og reklamer i over 40 år. Og nevnte jeg at han står bak den populære engelskspråklige nettavisen Norway Today? Avisen har dobbelt så mange følgere på Facebook som Dagens Næringsliv og er en viktig kilde til informasjon for mange nye landsmenn.

Fra 1976-1981 studerte Harald Historie og mediekunnskap på universitet i Oslo. Han kan også skilte med Juridikum fra USA Og Frankrike fra ca. 2000 til 2004. I tillegg snakker han hele 4 språk utenom norsk, samt flere dialekter. Harald har også erfaring fra verdenskjente CNN da han var ansatt i et vikariat i 1994.

Harald har et godt humør, er sosial og tar instruksjoner lett. Hans første erfaring som statist/skuespiller var i 1968. Siden den gang har han opparbeidet seg en bred portefølje av erfaringer innen dette feltet, og ønsker fortsatt nye utfordringer velkommen.

Noen av filmerfaringene Harald kan skilte med er: For en neve dollars 1964 (statist) (cowboyfilm), Professoren 1976 (langfilm), Professor Drøvels hemmelighet, Reklamefilm for Lacoste i Afrika (1982), prøvespilte i Broen (2013), Europa i flammer (BBC prod. i Warszawa), reklamefilm i LA for amerikansk mobilselskap (hoppet i fallskjerm) (1986), Frikjent (serie), Okkupert (serie), Presten, På heimebane, Edward Munch (film) (2021) og internfilm for Mercedes i Tyskland (2021).

Harald er for tiden travelt opptatt og har fullført 25 oppdrag fra starten av november 2021 til midten av januar 2022 (2,5 mnd.), og har deltatt i ca. 40-50 årlige produksjoner for film og TV. Det meste har vært reklame og kortfilmer.

Som musikkerfaring kan vi nevne at han har sunget opera i Gøteborg, Oslo Spektrum og Arena di Verona. Han har også spilt i musikalen Witch, Witch i Holmenkollen.

Galleri

Video